Om Skavsta flygplats

Tips för dig som ska flyga till eller från Skavsta Flygplats
Tips när du ska hyra bil

Förr kallades Stockholm Skavsta Flygplats för Nyköping-Oxelösuns flygplats. Även om den idag kallas Stockholm Skavsta så ligger den faktiskt i Nyköpings kommun bara 7 kilometer från Nyköping centrum. Det är cirka 10 mil till centrala Stockholm. Sett till antalet resenärer så är Skavsta flygplats den tredje största i Sverige med över två och en halv miljoner passagerare per år. Detta mycket tack vare att lågprisbolagen Wizz Air och Ryainair flyger härifrån. 

Hotell

I anslutning till flygplatsen finns Connect Hotel (öppnades 2008) med över 200 rum. I hotellet finns en bar med utsikt över flygplatsen. Det finns även konferensmöjligheter. [boka hotell här]

Destinationer och flygbolag

Förutom inrikesflyg till Visby sommartid med Gotlandsflyg erbjuds ett stort antal destinationer via Ryanair samt Wizz Air. Däribland Alicante, Bremen, Bryssel, Dublin, Hamburg-Lübeck, Malaga, Malta, Paris, Riga, Rom med flera. Ett antal charterdestinationer med andra flygbolag går till Gran Canaria, Larnaca, Antalya med flera.

Ta sig till/från Skavsta flygplats

Det finns många biluthyrare på Skavsta flygplats och detta är ett enkelt och snabbt sätt att ta sig till och från flygplatsen. Du kan ofta lämna bilen på en annan plats (mot en extra avgift) om det skulle passa bättre. 

Flygbuss går från Cityterminalen i Stockholm, Södertälje, Linköping samt Norrköping. 

Du kan åka buss eller taxi från Nyköping centralstation. Flygtaxi från Stockholm tar cirka en timme. 

Tar du egen bil finns möjlighet till korttidsparkering för 30 kronor per timme eller långtidsparkering i spannen 40 til 175 kr per dygn. 

Här följer några exempel på cirkapriser för enkel resa från Skavsta Flygplats till olika destinationer:

Till Stockholm kostar en taxi cirka 1500kr.
Till Norrköping kostar en taxi ungefär 1000kr.
Till Nyköping kostar en taxi cirka 1500kr.
Till Linköping kostar en taxi drygt 200kr.

På flygplatsen

Inne på terminalen finns det en foodhall som har öppet dygnet runt, denna ligger innan säkerhetskontrollen. Efter säkerhetskontrollen finns två barer som även har ett utbud av smörgåsar och kylda drycker som du kan ta med dig på flyget. I terminalen finns också Euroshop som säljer parfym, hudvård, godis, böcker, tidningar, souvenirer med mera. Ska du resa utanför EU finns det skattefri alkohol och tobak för försäljning.

 

hit counter